byavisa
Det er noe intimt med ord. Jeg skjønte det da jeg fikk e-post fra min stebror for første gang, og satt med en følelse av å bli kjent med en helt ny side av ham. Alle disse ordene på rekke gir en person en annen stemme.

Senere, da bloggfenomenet tok sine første prøvende steg her i Norge kjente jeg det samme, da vi satt en liten gjeng fremmede på bloggtreff, som likevel følte at vi alle kjente hverandre allerede. Vi har jo lest hverandres tekster – på godt og vondt.

Min egen skriveglede ble vekket under en 6 måneders reise i Latin-Amerika i 2001/2002. Eller – faktisk har jeg alltid likt å skrive, men da novellene jeg skrev på ungdomsskolen ble lest opp, hørte jeg hvor suppete de var, og konsentrerte meg om tegning – og siden design – i stedet.
Så dukket denne spiren opp igjen. Jeg hadde en prosjektkoordinatorrolle, der jeg klarte å skrive et ganske greit referat av et foredrag om lyddesign, hvilket viste meg at kanskje jeg hadde noe å fare med likevel. Så jeg begynte på små skriblerier. Litt senere, da jeg reiste til Mexico, ble det lange reisebrev, som jeg kladdet og bearbeidet så de skulle fange de ulike leserne mine. Teksten måtte ikke være for intern eller oppramsende. Så jeg prøvde å få den litt fengende, slik at de som satt hjemme faktisk skulle gidde å lese den. Gode tilbakemeldinger fra en tidligere kollega som er forfatter bidro til en boost, men ennå skulle det ta noen år før jeg satte meg ned og gikk mer inn for å skrive.

Reisebloggen Soletraveller ble det jeg trengte for å finne min greie. Først på VGs plattform, og senere på eget domene. Reiseartikler var tingen, og jeg fikk senere bidra i en lokalavis, der jeg fikk min egen vignett og jevnlige bidrag fra ulike verdenshjørner.
Bloggen bidro også til at jeg fikk bidra andre steder også, blant annet i VG og som blogger for Vagabond da jeg reiste Australia på kryss og tvers.


Forlaget Orage

Orage

Jeg har jobbet med bokasinene for Samsung Galaxy og Android. Her bidro jeg med en del oversettelse, men forfattet også et par kapitler fra bunnen av, blant annet kapittelet om Pinterest. Jeg står som redaktør på den norske versjonen av Android Boka og Samsung Galaxy Boka for 2015. I forlaget har jeg også bidratt med oversettelse av tekster for magasinet Hvordan det virker og Dyreriket.

Variert

For Byavisa Tønsberg/Drammen
Dangerzone (Tønsberg-varianten)

Reiseartikler

byavisa2

For Byavisa Tønsberg/Drammen
I alt 18 artikler
Saint Martin/Sint Maarten
Taquile, Peru
Kalgoorlie, Australia
Hong Kong
Housesitting – bo gratis i hele verden

For Take Off
London: nye smakebiter

For Vi med Hund
Firbente venner – verden rundt

Bidragsyter:

Vagabond
Vagabond

Blogg

Webside

Altomreiser.no/Backpacker.no
Kangaroo Island
Hong Kong


vg

VG og VG´s Reisepanel

Bidratt med artikler i papirutgaven samt vært en del av Reisepanelet.
(Aakvik er mitt tidligere etternavn)