Jeg ble født i det herrens år 1974, og rager i dag 165 cm til værs. I disse centimeterne ligger det livserfaringer på godt og vondt, og det har gjort meg til den jeg er i dag.

Når jeg ser tilbake på livet mitt føles det av og til som jeg har stavret meg forvirret gjennom årene som en potet – jeg har gjort en del ulike ting. Likevel har det vært en rød tråd i det meste, nemlig å kunne skape (kanskje bortsett fra de tre nattevaktene jeg hadde på en flatbrødfabrikk for mange år siden).

Dessuten har jeg vel fulgt hjertet mer enn hodet. Ting som kanskje ikke synes fornuftig der og da, betaler seg i det lange løp, slik jeg ser det.

Jeg tilbragte barndommen på trygge, flotte Nøtterøy. Siden flyttet jeg til Oslo og utdannet meg til designer og modellør på ESMOD. Jeg gikk ut derfra med hedersprisen Gullnålen, og fikk etterhvert jobb i innkjøpsavdelingen på BIK BOK. Noen vil kanskje synes at jeg ble overaskende kort tid der før jeg byttet jobb – og bransje.
I webselskapet Razorfish fikk jeg være med på et web-eventyr før dot.com-boblen brast. Et mer dynamisk og fantastisk kollegialt arbeidssted tror jeg aldri jeg vil få oppleve igjen. Jeg fikk jobbe med flere av Norges beste designere, og jeg lærte MYE.
Siden har jeg kjørt eget løp som frilanser. Etter å ha laget grafikk til webløsninger, illustrasjoner og brosjyrer tok jeg fatt på avismediet. Selv om det var grafiker rollen min var her, plukket jeg opp mange tips som skribent, og fikk min egen reisespalte en stund!
Da tiden var moden for å forlate avisa, dukket det opp en mulighet til å komme inn i et forlag og lage bokasiner (en mellomting av bok og magasin). Der er jeg nå. Det er layout-arbeide, oversettelse av tekster fra engelsk til norsk, noe skriving, og noe design. Faktisk står jeg som redaktør på et par av produktene også; Android Boka og Samsung Galaxy Boka. En god kombinasjon av mye spennende, med andre ord.

Litt trivia:

Avhengig av: Musikk. Om jeg ikke har på noen radio, spilles det alltid en låt i hodet mitt. Plukker på litt instrumenter selv når de er tilgjengelig for meg: piano, saksofon og gitar. Dessuten har jeg en didgeridoo jeg ar ambisjon om å håndtere. Circular breathing that is. Hva jeg lytter på? Det meste egentlig. Har en eklektisk liste med musikk som betyr mye for meg.

Elsker: Å reise! Har fått oppleve mye spennende, men er lang i fra mett på opplevelser og erfaringer. Å reise er noe man bare vil gjøre mer og mer av, ettersom man ser hvor mye fantastisk det er å oppleve der ute og hvor mye en lærer om seg selv. Denne interessen, sammen med en gryende skriveglede resulterte i at reisebloggen Soletraveller så dagens lys i januar 2006. Jeg vil påstå den var en av Norges første rene reiseblogger, og siden den lå på VGs bloggplattform, fikk den en del oppmerksomhet også.

Årstid: Sommer, helt klart. Jeg er en frossenpinn, som fryser lett. Utlendinger ser rart på meg når jeg forteller dette. Fra Norge liksom. Viking? Ikke denne dama. Og sannheten er jo at her i landet fyrer vi og varmer opp husene så godt at man kan gå med t-skjorte inn selv om det er minus tjue ute. I andre land kler man heller mer på seg. Noe jeg også gjør. Etter flere år i en trekkfull leilighet hadde jeg ikke noe valg.
Gjør ikke noe da at vi har så mye fin ull fra Kari Traa og Devold i dette landet. Dessuten har jeg dukket ned i strikkingens verden jeg også nå. Sokker, gensere… Det var den arven vet du…

Mat: Er godt! Elsker salater og sjømat, synes supper er sterkt undervurdert, men er også veldig glad i krydrede eksotiske retter. Det siste året har jeg hatt dilla på engelsk fish pie. Hallo, den har jo potetmos på toppen. Nammenam!
Har også en fredagspizzaspesial jeg baker hver uke i heimen. Ingen Grandiosa her inte.

Drikke: Elsker vin. Rød, rosé, hvit, sprudlende … Er for tiden veldig glad i de Sør-Afrikanske og Sør-Amerikanske vinene.
Siden Halvdelen er irsk, er te en viktig ingrediens hjemme. Også for meg, og mens han er typisk Earl Grey, går det i mye grønne teer i koppen min. Ellers har favorittene vært Choco Chili med soyamelk fra herlige Bare Barista i Tønsberg.
Så skal man ikke kimse av vann. Jeg drikker periodevis mye vann, og synes det er godt. Det er også noe jeg setter veldig pris på her i Norge: Tilgangen vi har til vann. Godt vann som ikke stinker av klor, eller er svindyrt fordi man kun kan kjøpe det på flaske for at det skal være trygt å drikke.