– Moren din er så flink med hendene, fikk jeg alltid høre da jeg var liten. Evnene hadde hun fra sin mor, akkurat som søsteren hennes også er flink med hendene. Tre par flittige hender har strikket, sydd og heklet i ”alle” år.
Dette er arven min, og jeg har gjort flere kreative sprell jeg også, om enn på litt andre felt enn kvinnene før meg.

Der de hadde håndarbeidet, holdt jeg meg til tegning. Likevel ble det mer søm på meg også etter hvert da jeg valgte å ta utdannelsen min på moteskolen ESMOD i Oslo. Jeg fikk min første store ordentlige jobb i innkjøpsavdelingen på BIK BOK, før jeg byttet beite og begynte på et langt forhold med grafisk design. Først innen web, og siden også for trykk.

Kreativitet er så mangt, og kan strekkes i det uendelige. I løpet av det siste tiåret har jeg dukket stadig mer ned i tekstens verden. Også den er kreativ, og fellesnevneren med det visuelle er stemningene man vil skape. Dessuten er det rått å se hvor spenstig en tekst kan bli når man har et visst antall ord eller tegn å forholde seg til.

Når jeg ser hvor kort tid jeg ble i klesbransjen har jeg ofte lurt på om jeg valgte feil. Hvorfor sendte jeg ikke en søknad til Westerdahls den gangen, for eksempel? Eller fotoskoler i utlandet?
Selvfølgelig er det bare tullete å tenke sånn, og jeg vet med meg selv at hadde jeg begynt i en annen ende, hadde jeg kanskje titulert meg klesdesigner nå. Fordi jeg før eller senere ville prøvd meg på design av klær. Akkurat som jeg dukker ned i tekst, og stadig mer foto. Eller har boltret meg med illustrasjon og grafisk design. Det er den røde tråden man følger, og jeg tror jeg ender opp til slutt med en sum av ulike kreative ting jeg har måttet teste ut.

Det er stemningene som trigger meg. Det er de jeg vil fange.

Noen kunder jeg har jobbet for:

Orage Forlag
Byavisa Tønsberg
Interoptik
Contendo
Helt i hundre
Villevimsen
Mag
Lundquist Media
Consilio
Identicon
Teomaki
Borgestad Næringspark
Stokke Kiropraktorklinikk

jobb